Corona COVID 19 Protocol

Op de pagina van de groep die jij bezoekt of wilde gaan bezoeken zie je hoe de groepen momenteel groepsgesprekken voeren: online en/of fysiek op anderhalve meter. Ook bellen en mailen bezoekers elkaar onderling en/of maken op gepaste afstand van elkaar (minimaal 1,5 meter) een wandeling of afspraak. Op die manier kunnen wij onszelf en elkaar toch ook (juist) nu blijven helpen door onze worstelingen, twijfels, oplossingen, tips, en andere ervaringen, en onze empathie en humor te delen door naar elkaar te luisteren en onszelf te uiten. 
We houden ons aan de algemene maatregelen:
-geen handen schudden
-handen vaak wassen
-anderhalve meter afstand houden
-hoesten/niesen in de binnenkant van je elleboog
-neus snuiten met papieren zakdoekjes
-thuisblijven als je koorts of keelpijn hebt, of verkouden bent.
Vanuit de Buitenveldertgroepen vragen we het volgende:
  • Onze tip: blijf vooral ontspannen en geniet van de rust van een eventuele thuisretraite: dat helpt je immuunsysteem.
  • Houd rekening met mensen die extra kwetsbaar zijn voor het Corona COVID-19 virus wegens minder weerstand of hoge leeftijd.

Voor wie er behoefte aan heeft hier nog wat tips om nuchter te blijven:

Het is best een spannende tijd voor de meesten van ons. We moeten zoveel mogelijk (groepen) mensen vermijden, anderhalve meter afstand houden, thuiswerken, kinderen kunnen niet naar school, en soms zijn een aantal supermarkten deels leeg. Bovendien hebben we geen idee hoe lang deze situatie gaat duren, waardoor we onzekerheid kunnen ervaren. Maar ook frustratie door teleurstellingen van alles wat nu niet door gaat. En angst voor de gezondheid van naasten of onszelf. We kunnen ons ook irriteren aan allerhande paniekerig en hysterisch gedoe. We worden overladen met berichten op social media; het kan voor sommigen lastig zijn daar niet steeds mee bezig te zijn en ook niet alles te geloven wat daar allemaal lukraak wordt beweerd. Welke berichten moeten we geloven en welke niet? Het beste lijkt het nog altijd om te vertrouwen op specialisten die hun best doen te ontdekken hoe het virus zich verspreid en wat het doet met wie. En daarnaast kritische journalisten die rustig grondig eigen onderzoek doen. Op social media echter vind je heel veel persoonlijke visies: van “Het is maar een gewoon griepje” tot “Het is het einde van de samenleving”, inclusief allerhande complottheorieën die altijd extra de kop opsteken in onzekere tijden. Het kan erg lastig zijn om rustig en nuchter te blijven terwijl er onzekerheid is. Maar het kan enorm helpen van moment tot moment te leven en te genieten van wat er wél kan zijn in je leven: rust nemen, genieten van het vrij zijn of flexibel thuis werken, ontroerd raken van hoe mensen voor elkaar willen zorgen, lekker wandelen of sporten in de natuur, boeken lezen, muziek luisteren en/of maken, schrijven, tekenen, schilderen of anderszins creatief bezig zijn, inspirerende positieve podcast luisteren, mediteren –   of wat er ook maar bij je past.

De belangrijkste punten:
1. Houdt een vaste dagindeling aan die jou past in deze situatie
2. Beperk de tijd dat je met het nieuws bezig bent
3. Zorg voor voldoende ontspanning en plezier
4. Doe ontspanningsoefeningen
5. Zoek contact met andere mensen via de mogelijke middelen
6. Beperk piekeren
7. Laat dingen waar je geen invloed op hebt los
8. Blijf in beweging en probeer ondanks alles op tijd en goed te slapen

Zorg goed voor elkaar. Praat erover als je er behoefte aan hebt. Maak contact met alleenwonenden en met ouderen en kwetsbare mensen. Geef elkaar de ruimte.

Wanneer je het te spannend vindt kan je 24/7 contact opnemen via chat of telefonisch met de Luisterlijn T 0900 0767.